Katrinahof Scholen

katrinahof BuBaO Steun
Logo_KH_white-01

Steun

“Een warm hart voor Katrinahof “

Valentijnsdag is al lang niet meer het feest van de geliefden of van de liefde alleen. 14 februari is ook de dag van de vriendschap. Een uitstekende gelegenheid om uw medewerkers en collega’s te verwennen. En ze zeker in deze moeilijke coronatijden te bedanken voor hun inzet en bereidwilligheid.

Katrinahof Scholen heeft voor u de ideale oplossing: een prachtig doosje met chocoladen hartjes ‘EEN WARM HART VOOR SCHOLEN KATRINAHOF’ met een creatieve strik ontworpen door de leerlingen.

Het is niet zomaar een gebaar want daarmee steunt u een behartigenswaardig doel. Katrinahof is een school voor buitengewoon basis en secundair onderwijs. In niet altijd evidente omstandigheden kan Katrinahof zo’n 200 leerlingen opvangen. Dat vergt veel aandacht, energie en middelen. Daar wringt het schoentje, altijd is er geldtekort. Vorig jaar nog is een deel van de verwarming uitgevallen en hernieuwd. Dit jaar is het andere deel aan de beurt. Dat kost heel wat. Vandaar onze actie: ‘EEN WARM HART VOOR SCHOLEN KATRINAHOF’, voor menselijke warmte in een warme school.

Bestellen kan u via bijgevoegd formulier: https://docs.google.com/forms/d/1zfTOe1bqrtvn4HqkCTFPTDkjGYcyk5DtFbUPWNqF9JQ/edit

Later krijgt u een afhaalpunt toegewezen waar in de week voor 14 februari de bestelling kan worden afgehaald.

De chocolade komt van de -in Antwerpen en omstreken- wereldberoemde chocolatier Erik Goossens, gepassioneerd door chocola van topkwaliteit, handgemaakt in eigen atelier. Een doosje kost 12,5 euro en bevat hartjes in de vorm een geslepen diamant, met verrassende smaken en vullingen, gewoonweg sensationeel.

Mogen wij een beroep doen op uw gulhartigheid? Door uw geliefden een plezier te doen, steunt u onze scholen. De kinderen, ouders en het personeel zijn u ontzettend dankbaar.

Mevrouw, Meneer,

mogen we uw aandacht vragen voor een van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving: kinderen en jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

De VZW Scholen Katrinahof biedt voor een groep van bijna 200 leerlingen buitengewoon kleuter, lager en secundair onderwijs aan. Daarbij zoeken we naar een kwalitatief aanbod dat nauw aansluit bij de beperkingen van elk kind afzonderlijk. In de loop der jaren is de school uitgegroeid tot een warm nest waar onze leerlingen zich helemaal thuis voelen.

De uitbraak van het coronavirus de voorbije maanden is bijzonder hard aangekomen bij onze leerlingen die hun school, hun vrienden en hun begeleiders heel hard gemist hebben. Misschien net iets meer dan anderen omdat ze allemaal zo kwetsbaar zijn.

We zijn dan ook heel blij dat de school weer open is sinds begin september. Rekening houdend met strengere maatregelen en een bijkomende lockdown streven we ernaar om het voor iedereen zo gezond en zo veilig mogelijk te houden.

Juist daarom durven we een beroep te doen op u. Onze school moet veel extra uitgaven doen voor handschoenen, mondmaskers of handgel van minimum 90% alcohol. We hebben ook nood aan een professionele wasmachine en droogkast voor de reiniging van ontelbare doekjes en schorten elke dag opnieuw. Dit is maar een greep uit de vele bijkomende kosten die een veilige schoolomgeving vereisen.

Onze werkingsmiddelen en toelagen zijn helaas te beperkt om die extra uitgaven te kunnen dekken. Elk gift, hoe bescheiden ook is welkom. Die middelen zullen er mee voor zorgen dat onze leerlingen en het personeel ondanks het coronavirus veilig en gezond naar school kunnen blijven gaan.

VZW Scholen Katrinahof dankt u bij voorbaat voor uw milde schenking.

U kan het bedrag storten op rekeningnummer BE27 7370 4075 2773

met vermelding “gift Scholen Katrinahof”.