Katrinahof Scholen

Katrinahof BuSO Inschrijven
Logo_KH_white-01

Inschrijven

De school staat open voor jongeren vanaf 1 september van het jaar waarin zij 13 jaar worden. Er is een attest nodig, uitgereikt door een bevoegd CLB, waaruit blijkt dat het kind gerechtigd is om Buitengewoon Onderwijs type 2 opleidingsvorm 1 te volgen. Voor de autiwerking is een bijkomende diagnose autisme vereist.

Onze school heeft drie specifieke werkingen: leefleerklassen (reguliere werking), een autiwerking en een ervaringsklas (BAST). In dit document vind je een omschrijving van de verschillende klasgroepen.

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met onze orthopedagoge Sandy Van Den Abbeele. U kan haar telefonisch bereiken op het nummer 03 248 53 54 of via mail ortho.buso@katrinahofscholen.be.

Kennismakingsgesprekken kunnen het hele jaar door telefonisch aangevraagd worden. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen zullen deze digitaal of fysiek op school doorgaan. Momenteel kunnen er geen fysieke bezoeken plaatsvinden tijdens de schooluren.

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN

Het aantal open plaatsen voor onze verschillende werkingen kan u hier terugvinden door op deze Meld je aan-pagina te klikken op “OV1”.

 
 

HOE en WANNEER kan u een leerling met voorrang inschrijven in BuSO Katrinahof?

Leerlingen met voorrang mogen rechtstreeks inschrijven in de school zelf.

 • broers en zussen van jongeren die al ingeschreven zijn in de school: tussen vrijdag 11 februari 2022 en vrijdag 25 februari 2022.
 • kinderen met een ouder die op de school werkt: op vrijdag 7 maart 2022.
 • campusvoorrang voor leerlingen die ingeschreven zijn in BuBaO Katrinahof: tussen dinsdag 8 maart 2022 en dinsdag 22 maart 2022.

U neemt in de juiste periode rechtstreeks contact met de school via ortho.buso@katrinahofscholen.be.
U krijgt meer informatie over de concrete inschrijvingsprocedure.
U ondertekent de leerlingenfiche en het schoolreglement. Dit betekent dat u akkoord gaat met het pedagogisch project van de school.

U krijgt een bewijs van inschrijving.

 
 

HOE en WANNEER kan u een leerling zonder voorrang inschrijven in BuSO Katrinahof?

Alle andere jongeren moeten aanmelden via de website ‘Meld je aan’.

Kijk goed op het attest (informatiedocument inschrijving in scholen voor buitengewoon onderwijs) of verslag van het CLB voor welke opleidingsvorm en welk type u de leerling kan aanmelden.

 • Kies één of meerdere scholen in Antwerpen. Leer ze kennen en maak voor uzelf een lijst met de scholen waar u de leerling wilt inschrijven. Zet de scholen in uw volgorde van voorkeur.
 • Ga tussen maandag 28 maart 2022 vanaf 9.30 uur en donderdag 28 april 2022 tot 17 uur naar ‘Meld je aan’.
  U heeft hiervoor een computer met internet nodig.
  Gebruik uw lijst met uw scholen van voorkeur en hun postcodes.
  Houd ook het rijksregisternummer van de leerling bij de hand.
  Ga naar de website, klik op ‘registreer’ om een account aan te maken en volg de verdere stappen op het scherm.
  U kan hulp vragen bij het CLB, de school waar u wilt inschrijven of de Helpdesk van ‘Meld je aan’ (gratis op 0800 62 185 of helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be).
 • U krijgt een e-mail en een bericht op meldjeaan.antwerpen.be op donderdag 12 mei 2022 vanaf 10.00 uur. In dit bericht staat of u de leerling kan inschrijven.
 • Als u een positief bericht krijgt, kan u de leerling inschrijven in de school tussen vrijdag 13 mei 2022 en dinsdag 31 mei 2022.
  Als u geen bericht krijgt van uw school van voorkeur, kan u op de website van ‘Meld je aan’ een overzicht vinden van vrije plaatsen in andere scholen. Ook de medewerkers van de Helpdesk kunnen u dit vertellen.
  Inschrijven in die scholen kan ook vanaf vrijdag 13 mei 2022 om 9 uur tot dinsdag 31 mei 2022. Als er geen plaats is voor de leerling in uw school of scholen van voorkeur, staat de leerling daar automatisch op de wachtlijst. Er kan nog altijd een plaats vrijkomen. De school contacteert u dan zelf. Geef daarom bij het aanmelden zeker een correct telefoonnummer en eventueel een e-mailadres op.

Heeft u de aanmeldingsperiode gemist?

Neem dan contact op met de Helpdesk van ‘Meld je aan’ via het gratis nummer 0800 62 185.
Als u uw kind heeft aangemeld, krijgt u donderdag 12 mei 2022 vanaf 10 uur een e-mail of u uw kind kan inschrijven in de school van uw voorkeur.
Heeft u uw kind niet aangemeld, maar moet het in september voor de eerste keer naar het buitengewoon secundair onderwijs of wil u uw kind van school laten veranderen vanaf september 2022?
Schrijf dan uw kind in tussen vrijdag 13 mei en dinsdag 31 mei 2022 vanaf 9 uur.
Vanaf donderdag 12 mei 2022 vindt u vanaf 12 uur op de website van ‘Meld je aan’ bij ‘info over scholen’ een overzicht van de scholen die op dat moment nog vrije plaatsen hebben. U vindt er dan meer informatie over hoe u uw kind kan inschrijven in deze scholen.

 
 
 
 

NOG VRAGEN?

Hebt u nog vragen over de procedure, voor welke groep u de leerling moet aanmelden, over onze school, … ?
Bel dan tijdens de schooluren naar 03 248 53 54 en vraag naar Sandy Van Den Abbeele of stuur een e-mail naar ortho.buso@katrinahofscholen.be.

 
 

KLACHTEN?

Klachten kunnen gemeld worden aan de directie, mr Bart Dillen. Dit doet u per e-mail: directie.buso@katrinahofscholen.be of telefonisch 03 248 53 54.

Daarna kan u beroep doen op de neutrale disfunctiecommissie via het klachtenformulier van Meld je aan Antwerpen. Selecteer de optie “Buitengewoon secundair onderwijs”.
Uw klacht wordt behandeld door de disfunctiecommissie in de schoot van het lokaal overlegplatform Antwerpen secundair onderwijs.