Inschrijven

Inschrijven

Historiek

Visie

Team

Nuttige info

Inschrijven

Historiek

Visie

Team

Nuttige info

Inschrijven

De school staat open voor jongeren vanaf 1 september van het jaar waarin zij 13 jaar worden. Er is een attest nodig, uitgereikt door een bevoegd CLB, waaruit blijkt dat het kind gerechtigd is om Buitengewoon Onderwijs type 2 opleidingsvorm 1 te volgen. Voor de auti-werking is een bijkomende diagnose autisme vereist.

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met onze orthopedagoge Sandy Van Den Abbeele. U kan haar telefonisch bereiken op het nummer 03 248 53 54 of via mail ortho.buso@katrinahofscholen.be.

Kennismakingsgesprekken kunnen het hele jaar door telefonisch aangevraagd worden.

Open plaatsen BuSO Katrinahof 2020-2021:

 • reguliere werking: 2
 • auti-werking: 0

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN

HOE kan u uw kind inschrijven in BuSO Katrinahof?

Door de coronamaatregelen kunnen we momenteel geen bezoekers ontvangen op school.
Er zijn geen fysieke kennismakingsbezoeken mogelijk.
Wanneer de maatregelen versoepelen, nodigen wij geïnteresseerden uit voor een rondleiding.

WANNEER?

De link voor aanmeldingen werd gesloten op vrijdag 15 mei 2020 om 17 uur. De plaatsen werden toegekend op basis van 5% chronologie en 95% toeval. Dit toeval werd door een externe computer (server) bepaald.

Ten laatste op woensdag 3 juni zullen we u via e-mail (of via de post als u geen e-mailadres opgaf) melden of de leerling inschreven kan worden of niet.

Van maandag 8 juni tot en met vrijdag 26 juni kunnen we inschrijven, na afspraak of in overeenstemming met de coronamaatregelen en volgens de richtlijnen van de school.

 • De leerling werd aangemeld en heeft een plaats:
  • U krijgt een bericht van toewijzing (= ticket voor inschrijving).
  • Hierop staat vermeld wat u moet doen.
  • Het ‘ticket voor inschrijving’ blijft geldig tijdens de inschrijvingsperiode. Indien u de leerling niet inschrijft vóór 26 juni vervalt het ticket.
 • De leerling werd aangemeld, maar heeft jammer genoeg geen plaats:
  • U krijgt een bericht dat er geen toewijzing was.
  • U krijgt een attest van niet-toewijzing met vermelding van plaats op de wachtlijst. Dit attest blijft geldig tot 7 oktober 2020!
  • U hoeft verder niets te doen. De plaats op de wachtlijst is automatisch gereserveerd.
   U wordt door de school gecontacteerd als er een plaats vrijkomt. Dit gebeurt in volgorde van de plaats op de wachtlijst.
 • De leerling werd niet aangemeld, maar wilt zich inschrijven in onze school:
  • Tijdens deze periode is ‘vrij inschrijven’ (zonder ticket) op de school mogelijk.
   De vrije plaatsen op dat moment kan u bovenaan vinden.
  • U contacteert de school: u stuurt een e-mail naar ortho.buso@katrinahofscholen.be of u belt op maandag of dinsdag naar 03 248 53 54 en vraagt naar Sandy Van Den Abbeele.
  • Wij noteren de gegevens die nodig zijn om de leerling op de wachtlijst te zetten. U hoeft verder niets te doen. De plaats op de wachtlijst is automatisch gereserveerd. U wordt door de school gecontacteerd als er een plaats vrijkomt. Dit gebeurt in volgorde van de plaats op de wachtlijst.

Graag een kort overzicht? Klik dan hier.

NOG VRAGEN?

Hebt u nog vragen over de procedure, voor welke groep u de leerling moet aanmelden, over onze school, … ?
Bel dan op maandag of dinsdag naar 03 248 53 54 en vraag naar Sandy Van Den Abbeele of stuur een e-mail naar ortho.buso@katrinahofscholen.be.

Indien u de leerling inschrijft, betekent dit dat u akkoord gaat met het schoolreglement. Dit kan u hier raadplegen.

KLACHTEN?

Klachten kunnen gemeld worden aan de directie, mr Bart Dillen. Dit doet u per e-mail: directie.buso@katrinahofscholen.be of telefonisch 03 248 53 54.

Daarna kan u beroep doen op de neutrale disfunctiecommissie via het klachtenformulier van Meld je aan Antwerpen. Selecteer de optie “Buitengewoon secundair onderwijs”.
Uw klacht wordt behandeld door de disfunctiecommissie in de schoot van het lokaal overlegplatform Antwerpen secundair onderwijs.